Film

Podívejte se na ukázku z nového filmu Jana Hřebejka Zahradnictví: Dezertér

By

on

Na konci září dorazí do kin druhá část trilogie s názvem Zahradnictví: Dezertér. Tentokrát se tvůrci zaměřili zejména na rodinu Otty Bocka, jehož ztvárnil Jiří Macháček.

Děj se odehrává v poválečných letech, kdy se celá rodina snaží vrátit do zajetých kolejí. Otto po návratu z lágru znovu otevírá svůj noblesní kadeřnický salon Valentino, kde pracuje jeho manželka a její sestry, Vilma se snaží znovu sblížit s Jindřichem. Přichází však rok 1948, Ottova firma je vyvlastněna státem a on podruhé v životě přichází o všechno…

„Otto je postava hustě opestřená několika odlišnými životními etapami a fatálními zvraty, až jsem se po prvním přečtení scénáře musel ptát, jestli i v téhle scéně je to pořád ta samá postava, jako ve scénách předešlých. To ovšem znamená, že pro herce je napsaná vděčně,“ řekl Jiří Macháček, kterého kadeřnickému umu učil umělecký maskér filmu Zdeněk Klika.

Druhá část trilogie je, co se žánru týče, dramatem s humornými prvky. „Na rozdíl od válečného melodramatu prvního dílu a čisté komedie třetího jde o silné drama. Je v něm ale také hodně humoru. Dokonce bych řekl, že je tady negrotesknější scéna v tom nejvážnějším dramatu,“ dodal režisér trilogie Jan Hřebejk.

První část trilogie Zahradnictví s podtitulem Rodinný přítel měla premiéru 27. 4. 2017 a do dnešního dne ji u nás vidělo přes 100 000 diváků. Třetí část s názvem Nápadník přijde do kin 16. 11. 2017.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *